През 1980 година, със заем от 700 долара, предприемачът Джон Пол Деджория и коафьорът Пол Мичъл създават малка, но амбициозна компания за производство на професионални продукти за коса. Първите три от тях са част от настоящата серия Original – Shampoo One, Shampoo Two и The Conditioner. Към този момент компанията е толкова млада, че не може да си позволи цветни опаковки и така първоначално ги нарича на серията Black&White. За да може да плати на производителите, екипът продава първите шампоани и балсами от салон на салон, в продължение на 1 месец. Днес, марката притежава собствен център за развойна дейност и завод в Калифорния, произвежда над 100 продукта и дистрибутира продукцията си в над 80 държави, включително и България.

От самото си създаване до наши дни, John Paul Mitchell Systems (новото име на компанията Paul Mitchell) се обявяват срещу тестовете върху животни. Но освен че по този начин се превръща в първия производител на професионални продукти за коса, който защитава техните права, JPMS е и една от първите козметични компании, която въвежда политиката на устойчиво развитие. По-позната по света като sustainable management. Всеки продукт, от всяка серия е разработен както да даде най-доброто на потребителя, така и да бъде полезен към заобикалящата го среда. Участваща в множество каузи като залесяване на Дъждовната гора, почистване на океаните и реките, учредила благотворителни фондове подкрепящи борбата с рака на гърдата и рака на простата и помагаща на цели региони, в които хората се намират в крайна нужда, JPMS доказва ежедневно слогана си, че: „Несподеленият успех е загуба!“ ( „Success without share is failure!“).

Освен с грижата към хората и природата, JPMS е един от най-изявените поддръжници на световните иновации. Затова и не е учудващо, че фермата в Хаваи, произвеждаща див хавайски джинджифил (бел.ред. – основна съставка в много от продуктите) е захранвана с фото-соларни панели и е част от 100% еко-общността на острова. Един от първите рали-автомобили захранван с възобновяема от слънцето енергия, отново е създаден с помощта на Джон Пол Дежория и Пол Мичел.

Много красиви и полезни за света са историите, които JPMS пише, както и продуктите, които създава. Поради тази причина ние от Modern Style заложихме като вносител на тях и за това сме 100% убедени, че всеки избран от вас, ще ви донесе красота и задоволство, както и че с покупката си ще направите заобикалящия ви свят малко по-добър.

Приятно Пазаруване!