ОБЩИ УСЛОВИЯ
ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
MODERNSTYLE.BG

Настоящите общи условия уреждат търговските взаимоотношения между търговеца (по-долу Модърн Стайл ЕООД или MODERNSTYLE.BG) и потребителя/клиента, решил да използва сайта www.modernstyle.bg и да пазарува през него. В случай че не приемате настоящите условия, моля да не използвате този уеб сайт.

По-долу описаните „ОБЩИ УСЛОВИЯ“ регламентират отношенията между „Модърн Стайл ЕООД“, адрес на регистрация България, гр. София, ж.к. Младост 3, бл.319, вх.1, с МОЛ: Владислав Узунов, вписано в Търговския регистър с ЕИК: 201050030, собственик на уеб сайт MODERNSTYLE.BG и лицата, използващи електронния магазин, находящ се на домейн www.modernstyle.bg.

За улеснение на страните, в настоящите „ОБЩИ УСЛОВИЯ“ се въвеждат следните дефиниции:

 •  “ПОТРЕБИТЕЛ” – всеки, който е заредил в своя браузър уебстраницата www.modernstyle.bg , както и потребител по смисъла на ЗЗП.
 • “ЗЗП” – Закон за защита на потребителите.
 • “ЗЗЛД” – Закон за защита на личните данни.
 • “САЙТ” – уебсайтът, находящ се на www.modernstyle.bg
 • “ОНЛАЙН МАГАЗИН” – виртуалният магазин, находящ се на www.modernstyle.bg, предоставящ възможността за закупуване на стоки през Интернет.
 • “ПОЛЗВАТЕЛ” – лице, ползващо функционалностите на сайта.
 • “ЛИЧНИ ДАННИ” – лични данни по смисъла на ЗЗЛД.
 • “НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ” – наложен платеж по смисъла на ЗПУ.
 • “ОБЩИ УСЛОВИЯ” – настоящите общи условия. С кликването върху който и да е линк, бутон или приложение, находящи се на сайта, с изключение на линка, сочещ към тези общи условия, ползвателят изрично и безусловно се съгласява с настоящите общи условия за ползването на сайта и онлайн магазина.
 • „ПОРЪЧКА” – индивидуална заявка на потребителя за закупуване на стоки от www.modernstyle.bg, чрез използване на системата за поръчки. Заявки по телефона и заявки, направени чрез изпращане на имейл, не се обслужват като заявки на www.modernstyle.bg.
 • „УСЛУГИ” са всички действия, осъществявани от „Модърн Стайл ЕООД“ по повод предлагането, продажбата и доставянето на стоки от www.modernstyle.bg .
 • МОЛ – материално отговорно лице.

ОБЕКТ НА ПРОДАЖБА

Обект на продажба в настоящия уебсайт са разнообразни видове стоки, предназначени за потребителите, описани и подредени в раздели. Посочените цени за всяка една стока са в български лева, с включен ДДС.
Всички покупки на продукти от modernstyle.bg се предлагат за лична употреба и не могат, без изричното писмено съгласие от страна на МОЛ на Модърн Стайл ЕООД, да се препродават или използват за друг вид търговска дейност. Собственикът на настоящия сайт си запазва правото да ограничава количествата до нормалния размер на покупки на дребно.

ЦЕНИ

Крайната цена на стоките е изписана на страницата за представяне на съответния продукт в български лева. Всички цени, посочени в този сайт, са с включен ДДС и не включват цена за доставка. Цените за доставка представляват сумата за доставка на куриерската фирма – доставчик.

РЕГИСТРАЦИЯ

Онлайн магазинът е достъпен за разглеждане и без регистрация. Регистрацията не е задължителна и клиентът може да направи поръчка и без да се регистрира. Регистрацията улеснява клиентът при следваща поръчка, тъй като в този случай не се изисква повторно въвеждане на данните за доставка.

ПАЗАРУВАНЕ В MODERNSTYLE.BG

След като избере желания от него продукт, потребителят следва да натисне бутона „КУПИ ПРОДУКТА“. В случай че желае повече от една стока, то той следва да продължи със своето пазаруване, а ако желае да завърши поръчката, то следва да натисне бутона „ПРЕГЛЕД НА ПОРЪЧКАТА“. В случай на допусната грешка при избора си, потребителят има възможност да изтрие продукта от своята количка, с натискане на бутона „Х“, намиращ се към съответния продукт, в директория „КОЛИЧКА“. При завършване на поръчката следва да се натисна бутонът „ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ПОРЪЧКАТА“. Всеки потребител има възможност да пазарува като Гост. При желание за създаване на профил в MODERNSTYLE.BG, потребителят следва да маркира полето със следните текст към него: „Създайте Ваш профил с ModernStyle.BG“ и се възползвайте от бонусите на лоялен клиент.“ За да завърши своята поръчка, потребителят трябва да въведе всички задължителни полета, намиращи се в директория „ПОРЪЧКА“.
Модърн Стайл ЕООД си запазва правото да отказва поръчки, без да има разходи за потребителя в случай на техническа грешка на сайта и/или обявена разлика в цената. В тези случаи компанията не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя, а е длъжна единствено да възстанови сумите, платени от потребителя предварително, когато има допуснати технически грешки в публикуването на информация или при използването на кодове за отстъпки по време на промоция.

Поръчки от MODERNSTYLE.BG се приемат единствено, когато са направени чрез платформата за пазаруване. Офисът на Модърн Стайл ЕООД не приема поръчки на дребно, в случай че те са направени чрез телефон или имейл. Когато фризьор или собственик на салон иска да направи поръчка на стока от Модърн Стайл ЕООД, то той/тя следва да се свърже със своя търговски представител или с административния офис на компанията, посочен на следния линк: https://www.modernstyle.eu/index.php?page=5. Цените за доставка на стоки към фризьорски салони са различни от цените към крайни потребители, пазаруващи стоки за лична употреба.

НАЧИН НА РАЗПЛАЩАНЕ

MODERNSTYLE.BG предлага разплащане с наложен платеж, кредитна или дебитна карта. При наложен платеж, на посочения от потребителят адрес, представител на куриерска фирма Спиди ще достави на потребителя желаните от него стоки, а потребителят е длъжен да заплати „НАЛОЖЕНИЯТ ПЛАТЕЖ“ на куриера. При разплащане с кредитна или дебитна карта, плащането се извършва предварително преди получаване на стоката, чрез оторизирана финансова институция и разплащателна система.

ДОСТАВКА

Заявената за покупка стока се доставя чрез куриерска фирма Спиди на посочения от Потребителя адрес за доставка, освен в неделя и официалните празници. В тези случаи поръчките се доставят спрямо графика, посочен от куриерската компанията. Всички поръчки се доставят в срок до 4 работни дни, от потвърждението на поръчката. Електронният магазин modernstyle.bg предлага единствено доставки в рамките на Република България. Модърн Стайл ЕООД не предлага доставки до адреси извън границите на Република България.

 • При извънредно натоварване на куриерската мрежа е възможно забавяне на доставката, за което екипът на MODERNSTYLE.BG ще Ви информира чрез имейл.
 • Заявки, направени в събота и неделя се обработват в понеделник.
 • Продуктите се изпращат и доставят единствено чрез куриерска фирма “СПИДИ”.
 • Доставката на продукти с обща стойност над 60 лв. е за сметка на MODERNSTYLE.BG
 • Цената за доставка на поръчки под 60 лв. е на стойност 5 /пет/ български лева с включен ДДС.
 • Изисквания за доставки с фиксиран час се заплащат допълнително съгласно тарифата на куриерската фирма.
 • При нарушения във външния вид на стоката, възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

ПРЕДАВАНЕ НА СТОКАТА

Потребителят/клиентът носи изцяло риска от повреждане/загубване на стоката при доставката. Веднага след предаване на стоката на куриер, Модърн Стайл ЕООД се освобождава от риска, който се прехвърля върху потребителя/клиента. Модърн Стайл ЕООД не носи отговорност за закъснение в случай, че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик.

Стоката се предава на Потребителя или на трето лице, което приема и потвърждава получаването на същата от името на Потребителя. При предаване на стоката Потребителят или третото лице подписват придружаващите я документи и лицето приемащо стоката следва да заплати наложеният платеж, на куриер от фирма „СПИДИ“. В случай, че Потребителят не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес, или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, MODERNSTYLE.BG се освобождава от задължението си да достави заявената за закупуване стока. Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по новата доставка. В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение.

При получаване на доставката, ПОТРЕБИТЕЛЯТ или представляващото го лице е длъжен да провери съдържанието на поръчката за съответствия на изпратената стока с подадената заявка. При констатирани нарушения във външния вид на стоката се обърнете към куриера, който е длъжен да състави протокол за увреждане на пратката.

ПРЕДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ, СЪПЪТСТВАЩИ СТОКАТА

При получаване на поръчаната стока Вие получавате касова бележка и гаранционна карта, в случай че стоката има гаранция. Гаранцията на стоките е валидна на територията на Република България.

ОТКАЗ ОТ СТОКАТА

Потребителят има право да се откаже от поръчаните стоки в срок от 14 работни дни от получаването им в случай, че те не са използвани, не е увредена целостта на опаковката им и е запазен търговският вид (всички етикети, стикери и т.н. трябва да са на стоката), в който са получени и условията на ЗЗП.

MODERNSTYLE.BG е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатените от него суми не по-късно от 30 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си на отказ от поръчаните стоки, при условие, че са в горепосочения запазен търговски вид.

В случай, че плащането е направено с банкова карта, Възстановяването на суми се извършва, чрез нареждане на обратна операция по картата с която е направено плащането в срок от 15 дни, при отказ от поръчка и недоставена стока. При получена стока, следва същата да бъде върната в 7 дневен срок от получаването й, без да е използвана, в търговския вид, в който е получена и да се нареди обратна операция по картата, с която е извършено плащането

Съгласно ЗЗП Потребителят е длъжен да съхранява получените от доставчика стоки, тяхното качество и безопасност по време на горецитирания 14-дневен срок за отказ от поръчаните стоки.

За стоките в гаранционен срок важат условията гаранционните условия на съответната фирма производител.

РЕКЛАМАЦИЯ

Веднага след получаването на стоката, Потребителят следва да провери за евентуални несъответствията с договореното. В случай, че има несъответствия, Потребителят следва да направи рекламация в писмен вид за тях по реда на Закона за защита на потребителите. Поръчвайки продукт с определен цвят, който е идентифициран чрез номер или наименование на съответният специфичен цвят, Потребителят се съгласява с покупката му. Ако по някаква причина са не сте удовлетворени, моля свържете се с нас, или сверете цветовете със сайта на производителя. На рекламация не подлежи стока, за която клиента е бил предварително предупреден за несъответствие. Ако при получаването на стока, тя е с нарушена или разпокъсана опаковка, рекламацията ще бъде уважена само в присъствието на куриера още при самото получаване на стоката. В случай, че клиент приеме такава пратка и не предяви своите претенции пред куриера, с получаването и отговорностите по рекламация се прехвърля към куриера, доставил пратката и клиента. При такива обстоятелства важат условията за рекламация на пратки на съответната куриерска фирма.

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ

Потребителите, които поръчват стоки през електронния магазин modernstyle.bg имат право:

 • Да поръчват предлаганите продукти, или да ги откажат/предявят рекламация по установения ред, съгласно тези Общи условия и законодателството на Република България;
 • Да се информират относно своята поръчка;
 • Да получат с доставка заявения продукт /продукти/, като доставката се извърши на посочения адрес за доставка, след заплащане на продажната цена по описания в настоящите „Общи условия” ред;
 • Да прегледат поръчаните от тях стоки при доставянето им от куриера, преди да ги заплатят;
 • Клиентът има право да откаже поръчка по всяко време.

Потребителите са длъжни:

 • Да заплатят цената, която е била актуална към момента на даване на поръчката, съгласно настоящите „Общи условия”;
 • Да спазват правилата при ползване на предоставяните от „Модърн Стайл “ ЕООД продукти и услуги;
 • Да не нарушават чужди права и интереси като право на собственост, право на интелектуална собственост и др.;
 • Да не извършват злоумишлени действия;
 • Да проверят дали съдържанието на пратката съответства поръчката, преди да заплатят цената. Със заплащането на цената на поръчката и доставката и полагането на подписа от потребителя върху документите за доставка, последният дава своето съгласие с вида и съдържанието на доставката.

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН MODERNSTYLE.BG /Модърн Стайл ЕООД/

 •  MODERNSTYLE.BG не носи отговорност за възможни разлики в цветовете на закупените стоки, дължащи се на различните видове екрани на компютрите и техните настройки.
 • При предоставянето на информация, или съвет в този сайт, в описанието на продуктите, в ревюта и мнения, реклами или по друг начин, MODERNSTYLE.BG може да разчита на съвет от производителите. Тъй като не е производител на продуктите, които продава, Модърн Стайл ЕООД не поема никаква отговорност за това продуктите, които продава, да не отговарят на специфичните нужди на потребителя на продукта или за всички загуби, щети или вреди, причинени от такива продукти.
 • MODERNSTYLE.BG си запазва правото да променя цените, наименованията и описанията на стоките по всяко време, без да е необходимо да уведомява предварително своите потребители.

Електронният магазин MODERNSTYLE.BG има право:

 • Да отказва поръчки, без да има разходи за потребителя, когато има допуснати технически грешки в публикуването на информация.
 • Да редактира съдържанието на уебсайта – като съществуващи цени, условия за ползване, продукти, услуги, информация, снимки и др. по свое усмотрение и по всяко време без предупреждение. Новите условия влизат в сила в момента на публикуването им.
 • Да отказва достъп и да анулира регистрации на потребители.
 • Да прекратява, спира или променя предоставяните услуги по всяко време без уведомяване на потребителя, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите „Общи условия”.
 • Да инсталира на компютрите на потребителите кукита (cookies). Кукитата представляват текстови файлове, които се запазват от Интернет страницата върху твърдия диск на Потребителя и позволяват възстановяване на информация за Потребителя, като го идентифицират и позволяват проследяване на действията му, Интернет страниците, които посещава, хипер-връзките, които използва, информацията, която ползва и записва и други.

MODERNSTYLE.BG не поема гаранция за точността и целостта на публикуваната информация за продуктите поради възникнали технически грешки.

MODERNSTYLE.BG няма задължението и обективната възможност и не контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.

MODERNSTYLE.BG не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги.

АВТОРСКО ПРАВО

Цялото съдържание на сайта MODERNSTYLE.BG – картини, текст, графики, символи, уеб графика, е-мейли и др. данни са собственост на Модърн Стайл ЕООД и неговите доставчици и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права и от законите относно интелектуална и индустриалната собственост. Използването без съгласието на Модърн Стайл ЕООД на всеки от изброените по-горе елементи се наказва съгласно действащото законодателство. Разрешава се използването на сайта MODERNSTYLE.BG само в условията на настоящия документ.

ЛИЧНИ ДАННИ

Никой не може да види или редактира личната Ви информация, без да знае потребителското Ви име и парола. Модърн Стайл ЕООД е администратор на лични данни и е ангажирано със защита на личните данни на своите клиенти /потребители/. Освен когато е посочено друго, обработването на Вашите лични данни е доброволно и се прави с Вашето доброволно предоставено съгласие, което Вие давате с приемането на настоящите Общи условия. Непредоставянето на исканите лични данни обаче може да доведе до невъзможност от наша страна да Ви доставим избраните продукти/услуги.. Модърн Стайл ЕООД не носи отговорност по отношение на действия, извършвани посредством предоставена невярна информация от потребител.

Личните данни, записани при регистрацията на клиента, се считат за строго конфиденциални и няма да се предоставят на трети лица. Информацията ще се използва единствено и само за изпълнение на поръчката Ви. Модърн Стайл ЕООД ще предприеме всички необходими действия, за да гарантира сигурността на личните данни и да избегне достъп до тях, събиране, използване, разкриване, копиране, изменяне, разпореждане, изтриване или друга неправомерна употреба от страна на неупълномощени лица.

Модърн Стайл ЕООД се задължава да не разкрива никакви лични данни за клиента на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато е получил изричното писмено съгласие на клиента, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация. Модърн Стайл ЕООД е длъжен да предостави информацията по силата на закона.

B cлyчaй нa нapyшaвaнe нa пpaвaтa Bи cъглacнo гopeпocoчeнoтo или пpилoжимoтo зaĸoнoдaтeлcтвo зa зaщитa нa личнитe дaнни, имaтe пpaвo дa пoдaдeтe жaлбa дo Koмиcиятa зa зaщитa нa личнитe дaнни, ĸaĸтo cлeдвa

Надзорен орган: Koмиcия зa зaщитa нa личнитe дaнни
Ceдaлищe и aдpec нa yпpaвлeниe: гp. Coфия 1592, бyл. „Πpoф. Цвeтaн Лaзapoв” № 2
Aдpec зa ĸopecпoндeнция: гp. Coфия 1592, бyл. „Πpoф. Цвeтaн Лaзapoв” № 2
Teлeфoн: 02 915 3 518
Уeбcaйт: www.срdр.bg

Телефон за връзка с КЗП: 0700 111 22.